Subaru Headquarter, Singapore

Multi-terrain test track and tropical vegetation on a roof
project profile data
Area: ca. 1,300 m²
Circuit length: 180 m
Construction year: 2005
Landscape architect / project management: Ong & Ong
Contractor: Yi Fong Construction Pte Ltd
System build-up: “Driveways” with Elastodrain® EL 202
Project report

The 6th floor of the Subaru Headquarters features a rooftop described as “Asia´s first multi-terrain test track, where customers can witness and feel Subaru´s AWD technology in action”. There are three different areas within the roof design, each representing a distinctive landscape, i. e. a tropical rainforest, a rock garden and a desert. Challenging obstacles were built along the circuit, such as humps, rocks, a sand trail and even a waterfall. The all-wheel drive test track was installed on top of the heavy duty drainage element Elastodrain® EL 202, which offers excellent protection to the waterproofing membrane and even caters for wild cornering. Besides, it provides for perfect drainage, most important during heavy tropical rain.

  • Palmtrees along a road with humps and rocks on a rooftop
    Challenging obstacles were built along the circuit, such as humps and rocks.
  • Archway with waterfall and tropical vegetation
    Even a waterfall was integrated within the circuit.
  • A green roof is built
    Local palm trees were planted in a 1,20 m deep substrate layer.